Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Útok v španielskom Cambrils: Pásy s výbušninami mužov boli atrapami

Polícia evakuuje ľudí zo zablokovaných ulíc pri pešej zóne La Rambla po teroristickom útoku autom v Barcelone 17. augusta 2017. Foto: TASR/AP

Miestne médiá informovali o siedmich zranených: šiestich civilistoch a jednom policajtovi.

Barcelona 18. augusta (TASR/Teraz.sk) - Pásy s výbušninami, ktoré mali na sebe piati predpokladaní teroristi zastrelení v katalánskom meste Cambrils, boli len atrapami. S odvolaním sa na katalánske ministerstvo vnútra o tom dnes informovali španielske médiá.

V meste ležiacom 100 kilometrov juhozápadne od Barcelony zasahujúci policajti v noci na dnes zastrelili piatich podozrivých teroristov. Čo mali títo muži presne v úmysle, nie je stále jasné, pripomína v správe agentúra DPA.



Vyšetrovatelia neuviedli, čo presne sa v Cambrilse stalo. Podľa správ miestnych médií sa útočníci v aute pokúsili ujsť policajtom, ktorí ich chceli skontrolovať, následne vrazili do policajného auta a do chodcov.

Na Twitteri sa objavilo aj toto video zo zásahu v Cambrils:



Počas naháňačky sa vozidlo s útočníkmi prevrátilo a policajti ich zastrelili pri pokuse o útek. Štyria boli zabití priamo na mieste činu. Piaty podozrivý utrpel zranenia a bol zadržaný, neskôr však na následky zranení zomrel.

Situácia v meste je už podľa polície pod kontrolou.

Miestne médiá informovali o siedmich zranených: šiestich civilistoch a jednom policajtovi.

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že útoky v Barcelone a Cambrilse spolu súvisia, rovnako ako výbuch, ku ktorému došlo v stredu večer v inom katalánskom meste Alcanar. V Alcanare prišla o život jedna osoba a viaceré ďalšie utrpeli zranenia. Polícia pôvodne predpokladala, že tam došlo k výbuchu plynu.