Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Šiestich mužov uväznených po zemetrasení na Taiwane vyslobodili

Chua-lien - Na snímke členovia pátracieho a záchranného tímu sa pripravujú na vstup do naklonenej budovy po zemetrasení v meste Chua-lien na Taiwane 3. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Pátranie po ďalších uviaznutých a nezvestných sa sústreďuje na oblasť okolo mesta Hualien.

Tchaj-pej 4. apríla (TASR) - Šiestich mužov uväznených po silnom zemetrasení na Taiwane vo štvrtok dostali do bezpečia. Pátranie po ďalších uviaznutých a nezvestných sa sústreďuje na oblasť okolo mesta Hualien, uviedli úrady. TASR píše o tom podľa agentúry DPA.

Ďalších 64 ľudí je uväznených na inom mieste, ako pracovali doteraz zachránení. Armáda k nim vrtuľníkom dopravila viac ako 400 kilogramov pomoci.

Počet potvrdených zranených po stredajšom zemetrasení stúpol na viac ako 1050 a podľa oficiálnych informácií sa stále nepodarilo nadviazať kontakt s približne 50 nezvestnými. V cestných tuneloch zostalo uväznených približne 100 ľudí, ale podľa úradov nie sú v ohrození života.

Zemetrasenie s magnitúdu 7,2 v stredu spôsobilo vážne škody. V oblasti na východnom pobreží Taiwanu, kde sa nachádzalo jeho epicentrum, bolo potvrdených deväť doteraz známych obetí. Od štvrtkového rána úrady napočítali v regióne 314 následných otrasov po silnom zemetrasení.