Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Severné Macedónsko prekazilo hroziaci teroristický útok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Razie podnikla polícia na niekoľkých miestach v krajine a sústreďovala sa na podozrivých stúpencov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

Skopje 16. februára (TASR) - Polícia v Severnom Macedónsku podnikla sériu razií v rámci operácie zameranej proti podozrivým radikálnym islamským teroristom. V piatok o tom informovalo ministerstvo vnútra v Skopje.

Razie podnikla polícia na niekoľkých miestach v krajine a sústreďovala sa na podozrivých stúpencov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Polícia skonfiškovala "predmety a zariadenia súvisiace s možným útokom".

Ministerstvo Severného Macedónska (bývalého Macedónska) neoznámilo žiadne zatknuté osoby, napísala tlačová agentúra AP.

Oznámenie o raziách nasledovalo po varovaní zo strany veľvyslanectva USA v Skopje, že v Severnom Macedónsku je "zvýšené riziko teroristických útokov, inšpirovaných extrémistickou ideológiou". Veľvyslanectvo takisto varovalo občanov Spojených štátov v Severnom Macedónsku, aby boli mimoriadne ostražití.

V oznámení ministerstva sa uvádzalo, že razie súviseli s "možnými plánmi a zámermi členov radikálnych štruktúr, podporujúcich Islamský štát, spáchať teroristický čin na území našej krajiny".

Predstavitelia Severného Macedónska vyhlásili, že v radoch IS v Sýrii bojuje približne 130 občanov krajiny. Niektorí z nich sa však už vrátili do Severného Macedónska.