Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Saudský princ a iracký premiér hovorili o útokoch na ropné zariadenia

Na satelitnej snímke vydanej 14. septembra 2019 čierny dym stúpa po útoku na zariadenie spoločnosti Aramco - na závod na spracovanie ropy v Búkjaku v Saudskej Arábii. Foto: TASR/AP

Stretnutie sa zaoberalo vývojom v oblasti blízkeho výhodu, najmä útokmi na zariadenia štátnej ropnej a plynárenskej spoločnosti Saudi Aramco.

Rijád 26. septembra (TASR) - Saudskoarabský korunný princ Muhammad bin Salmán v stredu s irackým premiérom Ádilom Abdalom hovorili o útokoch na saudskú ropnú infraštruktúru, za ktoré Washington viní Irán. Informovala o tom agentúra AFP.

Stretnutie sa zaoberalo vývojom v oblasti blízkeho výhodu, najmä útokmi na zariadenia štátnej ropnej a plynárenskej spoločnosti Saudi Aramco, uviedla saudskoarabská štátna tlačová agentúra.

Washington i Rijád obvinili už skôr v rôznej miere Teherán zo zodpovednosti za útoky na ropné zariadenia Bikajk a Churajs ležiace na východe Saudskej Arábie, ku ktorým došlo 14. septembra. Prihlásili sa k nim jemenskí šiitskí povstalci húsíovia podporovaní Iránom, proti ktorým v Jemene bojuje medzinárodná vojenská koalícia na čele s Rijádom. Samotný Irán však obvinenia z účasti na útokoch popiera.