Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Zahraničie

Samovražedný útok v Mali si vyžiadal životy dvoch civilistov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V piatok sa terčom teroristického útoku v Mali stalo sídlo medzinárodnej vojenskej koalície piatich afrických krajín G5 - Burkiny Faso, Čadu, Mali, Mauritánie a Nigeru.

Bamako 1. júla (TASR) - Dvaja civilisti prišli o život a najmenej desať ľudí utrpelo zranenia, keď auto s nastraženou výbušninou vrazilo do auta vojenskej hliadky v meste Gao v africkom štáte Mali.

Ako pre agentúru Reuters spresnilo malijské ministerstvo obrany medzi zranenými je aj niekoľko francúzskych vojakov zapojených do operácie Barkhane. Presný počet zranených Francúzov zatiaľ nie je známy.

Francúzske i malijské zdroje dementovali prvé správy, podľa ktorých pri tomto útoku zahynuli najmenej dvaja francúzski vojaci.

Francúzsky spravodajský magazín Le Point na svojej webovej stránke informoval, že k útoku došlo v deň, keď sa v malijskom hlavnom meste Nouakchott začal summit Africkej únie, na ktorom v pondelok očakávajú aj francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

V piatok sa terčom teroristického útoku v Mali stalo sídlo medzinárodnej vojenskej koalície piatich afrických krajín G5 - Burkiny Faso, Čadu, Mali, Mauritánie a Nigeru - bojujúcej proti islamistom v sahelskej zóne. Útok si vyžiadal životy najmenej šiestich osôb.