Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Z Belgorodu evakuovali približne 300 ľudí

Na archívnej fotografii z videa zverejneného telegramom ruského ministerstva pre mimoriadne situácie je v Belgorode v Rusku vidieť budova poškodená po ostreľovaní. Foto: TASR/AP

Regionálny gubernátor Viačeslav Gladkov v aplikácii Telegram v pondelok uviedol, že približne 300 obyvateľov presunuli so dočasných ubytovacích zariadeniach v rôznych častiach Belgorodskej oblasti.

Moskva 8. januára (TASR) - Ruské úrady evakuovali približne 300 obyvateľov mesta Belgorod v blízkosti hraníc s Ukrajinou. TASR správa prevzala z agentúry AFP.

Regionálny gubernátor Viačeslav Gladkov v aplikácii Telegram v pondelok uviedol, že približne 300 obyvateľov presunuli so dočasných ubytovacích zariadeniach v rôznych častiach Belgorodskej oblasti. Úrady podľa jeho slov za posledných 24 hodín zaznamenali viac než 1300 požiadaviek na umiestnenie detí z Belgoroda do táborov mimo mesta.

Oblastné úrady už v piatok ponúkli niektorým obyvateľom Belgoroda presťahovanie sa do bezpečia. Reagovali tým na nedávnu vlnu intenzívnych ukrajinských útokov a ostreľovania. Na výškových budovách sa počas nich rozbili okná, čo vyvolalo paniku medzi ľuďmi.

Belgorod sa nachádza necelých 32 kilometrov od hraníc s Ukrajinou. Kyjev v sobotu 30. decembra na mesto odpálil množstvo rakiet ako reakciu na masívne bombardovanie Moskvy po celej Ukrajine. V Belgorode si to vyžiadalo 25 obetí.