Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že nad Moskovskou oblasťou zneškodnilo ďalší dron

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že počas pondelňajšej noci zastavilo ukrajinský "teroristický útok" na Moskvu."Zastavili sme pokus kievského režimu spáchať teroristický útok prostredníctvom dvoch dronov na objekty na území Moskvy," uviedlo ministerstvo obrany. Dodalo, že neprišlo k žiadnym úmrtiam. Foto: TASR/AP

Ruská tlačová agentúra TASS spresnila, že jeden dron sa zrútil v Moskve neďaleko ministerstva obrany a druhý zasiahol obchodné centrum na Lichačovovej ulici.

Moskva 24. júla (TASR) - Ruská štátna tlačová agentúra RIA Novosti v pondelok s odvolaním sa na pohotovostné služby informovala, že nad Moskovskou oblasťou bol zneškodnený ďalší dron. Správu prevzal portál britského denníka The Guardian s tým, že informácia nebola nezávisle overená.

Ria Novosti na platforme Telegram napísala: "Dron bez výbušného zariadenia spadol v Zelenogradskom okrese v Moskovskej oblasti na územie ústredného cintorína. Nikto nebol zranený, ako pre agentúru uviedli pohotovostné služby."

Ruské ministerstvo obrany predtým v pondelok ráno oznámilo, že počas noci zastavilo ukrajinský "teroristický útok" na Moskvu. V nedeľu Kyjev prisľúbil odplatu za ruský raketový útok na čiernomorský prístav v Odese, uviedla agentúra AFP.

"Zastavili sme pokus kyjevského režimu spáchať teroristický útok prostredníctvom dvoch dronov na objekty na území Moskvy," oznámilo ministerstvo obrany. Dodalo, že neprišlo k žiadnym úmrtiam.

Ruská tlačová agentúra TASS spresnila, že jeden dron sa zrútil v Moskve neďaleko ministerstva obrany a druhý zasiahol obchodné centrum na Lichačovovej ulici. RIA Novosti zverejnila video, zobrazujúce viditeľne poškodenú vrchnú časť budovy obchodného centra. Cestu v blízkosti centra uzavreli.