Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Rusko dnes smúti za obeťami záplav a havárie autobusu s pútnikmi

Príslušný dekrét podpísal v nedeľu ruský prezident Vladimir Putin, informovala agentúra Interfax.

Moskva 9. júla (TASR) - Deň štátneho smútku za víkendové katastrofy - obete ničivých povodní v Krasnodarskom kraji a havárie autobusu s ruskými pútnikmi na Ukrajine - vyhlásili na dnes v Rusku. Príslušný dekrét podpísal v nedeľu ruský prezident Vladimir Putin, informovala agentúra Interfax.

V súlade s dekrétom na celom území Ruskej federácie a zahraničných zastupiteľských úradoch Ruska budú vlajky stiahnuté na pol žrde. Kultúrne inštitúcie a štátna televízia by nemali prezentovať zábavné programy.

Podľa najnovšej bilancie si povodne v Krasnodarskom kraji spôsobené v noci na sobotu silnými prívalovými dažďami vyžiadali najmenej 171 ľudských životov. Prevažná väčšina obetí je z krymskej oblasti. Putin oblasť navštívil a poškodeným domácnostiam sľúbil finančnú pomoc. Nariadil tiež vyšetrovanie okolností záplav.

V sobotu 7. júla došlo v Černigovskej oblasti na Ukrajine k havárii autobusu s ruskými pravoslávnymi pútnikmi, ktorá si vyžiadala 14 mŕtvych a 29 zranených. Vodič zrejme stratil kontrolu nad vozidlom, ktoré zišlo z cesty a prevrátilo sa.