Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Romney zaútočil na Obamovu zahraničnú politiku

Mitt Romney Foto: TASR/AP

Romney vyzval "na zmenu kurzu v regióne". V prejave na Vojenskom inštitúte v Lexingtone vo Virgínii republikán útočil na Obamovu zahraničnú politiku.

Lexington 8. októbra (TASR) - Riziko konfliktu na Blízkom východe sa počas pôsobenia amerického prezidenta Baracka Obamu zvýšilo, uviedol dnes republikánsky prezidentský kandidát Mitt Romney.

Romney vyzval "na zmenu kurzu v regióne". V prejave na Vojenskom inštitúte v Lexingtone vo Virgínii republikán útočil na Obamovu zahraničnú politiku.

Počas kampane sa Romney väčšinou sústreďoval na ekonomiku, ale teraz sa zameral na zahraničnú politiku v snahe vykresliť Obamu ako slabého lídra, ktorý obmedzil vplyv USA na svetové dianie.

Republikánsky kandidát tiež vyzval na to, aby Spojené štáty zohrávali výraznejšiu úlohu v Sýrii. Chcel, aby sa určili nové podmienky pomoci Egyptu a sprísnili sankcie voči Iránu.

Zápas o Biely dom sa stal tesnejším po Obamovom slabom vystúpení v minulotýždňovej prezidentskej debate - prvej z troch televíznych diskusií.

Demokrati a republikáni teraz čakajú na štvrtkovú konfrontáciu viceprezidenta Joea Bidena a republikánskeho kandidáta na viceprezidenta Paula Ryana.

Obe strany - demokrati i republikáni - zvýšili úsilie pritiahnuť malé percento nerozhodnutých voličov v menej ako desiatich amerických štátoch vrátane Iowy, Ohia, Virgínie a Floridy, kde tento týždeň kandidáti vystúpia.