Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Reuters: S hlbokým zármutkom sme prijali správu o smrti Abdalláha

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Televízia al-Džazíra so sídlom v katarskej Dauhe potvrdila, že medzi zranenými sú aj jej reportérka Carmen Džúchadárová a kameraman Alí Brachjá.

Londýn/Bejrút 13. októbra (TASR) - V piatok zahynul novinár tlačovej agentúry Reuters a šesť ďalších utrpelo zranenia pri izraelskom ostreľovaní juhu Libanonu. Informovali o tom aj tlačové agentúry DPA a AFP.

"S hlbokým zármutkom sme prijali správu, že náš videoreportér Issám Abdalláh bol zabitý," uviedol hovorca Reutersu. Zranení sú aj dvaja ďalší žurnalisti tejto agentúry, Sáir Súdání a Máhir Názih.

Televízia al-Džazíra so sídlom v katarskej Dauhe potvrdila, že medzi zranenými sú aj jej reportérka Carmen Džúchadárová a kameraman Alí Brachjá. Izraelský delostrelecký granát zranil aj ďalších dvoch novinárov francúzskej tlačovej agentúry AFP.

K ostreľovaniu došlo v dedine aš-Šaab v južnom Libanone pri izraelských hraniciach, kde sa nachádzala skupina novinárov z rôznych médií. Na tejto hranici sa navzájom ostreľuje izraelská armáda a libanonské hnutie Hizballáh, ktoré podporuje palestínske militantné hnutie Hamas.

Krátko po ostreľovaní Hizballáh v oznámení napísal, že "islamský odpor v reakcii na izraelské útoky na oblasť s množstvom juholibanonských miest použil tie správne zbrane a presne zasiahol izraelské ciele Al-Abad, Miskvam a Ramieh".