Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Rakúsku zastavili slovenského kamionistu v silne podnapitom stave

Ilustračné foto Foto: TASR

Vodičovi namerali 2,46 promile alkoholu v krvi. Rakúski policajti nezodpovednému vodičovi odobrali vodičský preukaz a vyrubili mu pokutu 3500 eur

Viedeň/Graz 23. mája (TASR) - Pre 48-ročného slovenského kamionistu sa dnes jazda predčasne skončila pri St. Michaeli na diaľnici A9 v rakúskej spolkovej krajine Štajersko. Stalo sa tak po tom, čo absolvoval zrejme okolo 360 km za volantom s takmer 2,5 promile alkoholu v krvi. Informáciu prinieslo štajerské krajinské vysielanie rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF.

Muž bol podľa rovnakého zdroja dezorientovaný v mieste i v čase. Nedokázal uviesť ani druh a množstvo alkoholu, ktoré skonzumoval. Kontrola registrovaných časov jazdy a odpočívania ukázala, že pravdepodobne absolvoval v silne podnapitom stave na ceste asi 360 km. Namerali mu presne 2,46 promile.

Nezodpovednému vodičovi, na ktorého podozrivú "kľukatú" jazdu upozornili diaľničnú políciu viacerí svedkovia, odobrali rakúski policajti vodičský preukaz a súčasne mu na mieste vyrubili pokutu 3500 eur.