Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Hlavný vyjednávač EÚ pre Brexit M. Barnier rokoval vo Viedni

Na archívnej snímke Michel Barnier. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Po stretnutí s rakúskym prezidentom Alexandrom Van der Bellenom Barnier na jednej zo sociálnych sietí informoval o inšpirujúcej výmene názorov.

Viedeň 18. júna (TASR) - S najvyššími rakúskymi predstaviteľmi rokoval v pondelok vo Viedni hlavný vyjednávač Európskej únie pre brexit Michel Barnier.

Po stretnutí s rakúskym prezidentom Alexandrom Van der Bellenom Barnier na jednej zo sociálnych sietí informoval o "inšpirujúcej výmene názorov". Dodal, že spolu hovorili o "veľkých výzvach, ktoré my, Európania musíme spoločne zvládnuť, o zabezpečení rastu, bezpečnosti a jednoty".

S bývalým francúzskym eurokomisárom sa pred prevzatím predsedníctva v EÚ Rakúskom stretla aj šéfka rakúskej diplomacie Karin Kneisslová. Uviedla, že s Barnierom hovorila aj o budúcich vzťahoch Británie a Európskej únie.

V Barnierovom programe vo Viedni figurovali aj schôdzky s rakúskym kancelárom Sebastianom Kurzom, ministrom pre európske záležitosti Gernotom Blümelom, predsedom parlamentu Wolfgangom Sobotkom, lídrom opozície, exkancelárom Christianom Kernom či zástupcami sociálnych partnerov, informovali tlačová agentúra APA i rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na zdroje EÚ.

V utorok by Michel Barnier mal vystúpiť na pôde Agentúry EÚ pre základné práva, ktorej sídlo je v rakúskej metropole.