Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Putin zaželal zraneným pri útoku v koncertnej sále skoré uzdravenie

Ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Ruský prezident v sobotu rokoval so šéfmi orgánov činných v trestnom konaní a záchranných zložiek.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 23. marca (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin zaželal zraneným obetiam krvavého útoku na koncertnú sálu Crocus City Hall skoré uzdravenie, uviedla v sobotu po stretnutí s Putinom podpredsedníčka ruskej vlády Tatiana Golikovová. TASR správu prevzala z agentúry AFP.


"Prezident zaželal všetkým skoré uzdravenie a vyjadril vďaku lekárom," ruské tlačové agentúry citovali Golikovovú. Putin sa k útoku zatiaľ verejne nevyjadril.

Ruský prezident v sobotu rokoval so šéfmi orgánov činných v trestnom konaní a záchranných zložiek. Putin prijal správy od šéfa Federálnej bezpečnostnej služby Ruskej federácie (FSB), Vyšetrovacieho výboru, Národnej gardy a ministrov vnútra a zdravotníctva, informovali ruské tlačové agentúry s odvolaním sa na Kremeľ.

Do koncertnej sály Crocus City Hall vpadli v piatok večer pravdepodobne piati muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi. Na mieste zabili podľa úradov najmenej 60 ľudí a 100 zranili. Z budovy boli hlásené výbuchy a zachvátil ju rozsiahly požiar. K zodpovednosti za útok sa prihlásila militantná organizácia Islamský štát.