Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Princ Charles s manželkou Camillou navštívil Švédsko

Britský princ Charles a jeho manželka Camilla Foto: TASR/AP Photo/Andrew Winning

Na štokholmskom letisku Arlanda privítal Charlesa a Camillu švédsky princ Carl Philip, ktorý im predviedol bojovú stíhačku švédskej výroby JAS Gripen.

Štokholm 22. marca (TASR) - Britský princ Charles s manželkou Camillou, vojvodkyňou z Cornwallu, pricestoval dnes do Švédska v rámci týždňovej cesty po Škandinávii, ktorá sa nesie v znamení osláv 60. výročia nástupu kráľovnej Alžbety II. na britský trón.

Na štokholmskom letisku Arlanda privítal Charlesa a Camillu švédsky princ Carl Philip, ktorý im predviedol bojovú stíhačku švédskej výroby JAS Gripen. Charles sa nakrátko posadil do kokpitu, potom sa už s manželkou presunuli na stretnutie so švédskou kráľovnou Silviou v kráľovskom paláci.

Spoločne s premiérom Fredrikom Reinfeldtom navštívili mládežnícke centrum v Štokholme, kde si vypočuli hudobné predstavenie a pozreli si športové hry v podaní tamojších detí.

Členovia britskej kráľovskej rodiny pricestovali do Švédska zo susedného Nórska.

Na programe vo Švédsku majú prehliadku výskumného centra životného prostredia, biofarmu, obytnú zónu v centre Štokholmu, ako aj vojenskú loď Vasa, ktorá sa na svojej premiérovej plavbe potopila v roku 1628. Dnes je z nej múzeum.

Pravdepodobne sa Charles a Camilla počas svojej návštevy, ktorá sa končí v sobotu, budú mať možnosť pokochať mesačným dievčatkom Estelle, dcérou korunnej princeznej Victorie a princa Daniela.