Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pri výbuchu v Pakistane zahynul duchovný napojený na Taliban

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K explózii došlo pri nakladaní bomby alebo výbušného zariadenia do vozidla, uviedol miestny policajný veliteľ Muhammad Júsaf.

Kvéta 16. marca (TASR) - Duchovný napojený na hnutie Taliban a najmenej jeden člen jeho rodiny zahynuli vo štvrtok večer pri výbuchu v dome v odľahlom meste na juhovýchode Pakistanu, neďaleko hranice s Afganistanom. Informovala o tom v piatok agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Pri výbuchu v meste Killa Sajfulláh v provincii Balúčistan utrpelo zranenia viac ako desať ľudí vrátane žien a detí. Niektorí zo zranených sú v kritickom stave.

K explózii došlo pri nakladaní bomby alebo výbušného zariadenia do vozidla, uviedol miestny policajný veliteľ Muhammad Júsaf. Duchovného identifikoval ako Habibulláha Chána, ktorý bol známy verejným vyjadrovaním podpory afganskému Talibanu.

Záchranári objavili v troskách domu, ktorý sa po výbuchu zrútil, niekoľko častí tiel. Príbuzní úradom povedali, že piati ľudia, ktorí boli v dome, sú stále nezvestní. Podľa polície časti tiel môžu patriť práve im.

Provincia Balúčistan sa považuje za miesto, kde sa ukrývajú členovia afganského Talibanu a pakistanských militantných skupín, pripomína AP.