Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pri útoku Talibanu zahynulo najmenej šesť policajtov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Balúčistán, ktorý je najväčšou a najnestabilnejšou pakistanskou provinciou ležiacou v blízkosti hraníc s Afganistanom a Iránom, je operačným priestorom džihádistických skupín.

Islamabad 18. októbra (TASR) - Šesť pakistanských policajtov zahynulo dnes pri útoku samovražedného atentátnika z militantného hnutia Taliban, ku ktorému došlo v západopakistanskom meste Kvéta.

Predstaviteľ miestnej polície pre agentúru DPA uviedol, že samovražedný útok v Kvéte, hlavnom meste provincie Balúčistán, si okrem mŕtvych vyžiadal aj 22 zranených vrátane civilistov, pričom niektorí zo zranených sú v kritickom stave.

K zodpovednosti za útok sa prihlásila pakistanská odnož Talibanu. "Urobili to naši mudžahedíni," uviedol hovorca pakistanského Talibanu Mohammad Chorásání.

Balúčistán, ktorý je najväčšou a najnestabilnejšou pakistanskou provinciou ležiacou v blízkosti hraníc s Afganistanom a Iránom, je operačným priestorom viacerých džihádistických skupín vrátane Talibanu a al-Káidy. Okrem nich tam pôsobia militanti z radov etnických Balúčov, ktorých cieľom je vytvoriť v tejto časti Pakistanu autonómnu alebo nezávislú oblasť.