Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pri útoku ozbrojencov zahynul pracovník Červeného kríža

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ďalších šesť dobrovoľníkov Červeného kríža utrpelo pri útoku zranenia. K streľbe došlo v čase, keď zdravotníci z Červeného kríža vysvetľovali účastníkom školenia princípy poskytovania prvej pomoci.

Mexiko 19. novembra (TASR) - Životy jedného pracovníka Červeného kríža (ČK) a troch policajtov si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo v nedeľu neďaleko mesta Taxco v mexickom štáte Guerrero, kde približne 20 ozbrojencov spustilo paľbu na účastníkov školenia prvej pomoci. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

Podľa úradov v štáte Guerrero ďalších šesť dobrovoľníkov Červeného kríža utrpelo pri útoku zranenia. K streľbe došlo v čase, keď zdravotníci z Červeného kríža vysvetľovali účastníkom školenia princípy poskytovania prvej pomoci.

Guvernér štátu Guerrero Héctor Astudillo uviedol, že "ciele útoku naznačujú, že "išlo o nepochopiteľný čin hraničiaci s terorizmom".

Mesto Taxco je obľúbenou turistickou destináciou známou svojimi striebornými šperkmi a koloniálnou architektúrou. Na jeho predmestiach však často dochádza k násiliu spojenému s miestnou drogovou scénou.