Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Pri útokoch Izraela v pásme Gazy prišiel o život jeden z lídrov Hamasu

Autá horia po tom, čo raketa vypálená z pásma Gazy zasiahla parkovisko a obytnú budovu v Aškelone v južnom Izraeli, sobota 7. októbra 2023. Rakety boli vypálené, keď Hamas oznámil novú operáciu proti Izraelu. Foto: TASR/AP

Úrad na ochranu civilistov potvrdil, že Júnisovo telo našli v nedeľu po bombardovaní v troskách jeho domu v utečeneckom tábore v pásme Gazy.

Tel Aviv 8. októbra (TASR) - Vysokopostavený predstaviteľ hnutia Hamas Ajman Júnis prišiel o život počas izraelských útokov v pásme Gazy. TASR správu prevzala v nedeľu z agentúry DPA.

Úrad na ochranu civilistov potvrdil, že Júnisovo telo našli v nedeľu po bombardovaní v troskách jeho domu v utečeneckom tábore v pásme Gazy.



Izraelské bojové lietadlá útočia na ciele hnutia Hamas v pásme Gazy, kde toto hnutie vládne. Útoky sú reakciou na sobotňajšiu masívnu vojenskú operáciu Hamasu proti Izraelu. Militanti na viacerých miestach vtrhli na izraelské územie a vypálili na Izrael tisíce rakiet.

Hnutie Hamas na svoje zoznamy teroristických organizácii zaradil Izrael, Európska únia i Spojené štáty, pripomína DPA.

Konflikt v pásme Gazy si od soboty podľa regionálneho ministerstva zdravotníctva vyžiadal už najmenej 313 obetí a približne 1990 zranených.