Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Pri ruskom útoku na železničnú stanicu v Chersone zahynul policajt

Železničná stanica Cherson na juhu Ukrajiny. Foto: TASR/AP

Aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uviedol, že v čase útoku bolo na stanici mnoho civilistov. Dodal, že na mieste zasahujú záchranári.

Kyjev 26. decembra (TASR) - Najmenej jedného mŕtveho a štyroch zranených si v utorok večer vyžiadalo ruské bombardovanie železničnej stanice v juhoukrajinskom meste Cherson. Oznámil to ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko, informuje TASR podľa agentúry AFP.

"Približne 140 civilistov čakalo na stanici na evakuačný vlak, keď začal nepriateľ s masívnym bombardovaním mesta," uviedol Klymenko v príspevku na platforme Telegram. Podľa jeho slov zahynul pri útoku jeden policajt, zatiaľ čo dvaja ďalší policajti a tiež dvaja civilisti utrpeli zranenia spôsobené šrapnelmi.

Aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uviedol, že v čase útoku bolo na stanici mnoho civilistov. Dodal, že na mieste zasahujú záchranári.

Ukrajinská železničná spoločnosť na Telegrame informovala, že poškodený bol jeden vlak aj samotná stanica. Dodala však, že "situácia je pod kontrolou" a vlakové spojenia budú naďalej premávať.

Ukrajinské sily oslobodili Cherson vlani v novembri po tom, čo ho niekoľko mesiacov okupovali ruské sily. Toto mesto na brehu rieky Dneper odvtedy neustále čelí ostreľovaniu ruských síl z opačného brehu rieky. Ukrajinským silám sa v uplynulých týždňoch podarilo získať pozície na ľavom brehu Dnepra v snahe o obmedzenie ruských delostreleckých útokov na Cherson.