Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Pri ruskom raketovom útoku v Charkovskej oblasti zomrelo 48 ľudí

Na snímke hasiči hasia požiar po ruskom raketovom útoku na dedinu Hroza v Charkovskej oblasti 5. októbra 2023. Najmenej 48 ľudí zahynulo vo štvrtok v dôsledku ostreľovania obce Hroza ležiacej v Charkovskej oblasti ruskými silami. Na platforme Telegram o tom podľa BBC informovali šéf tamojšej vojenskej správy Oleh Synehubov a ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Podľa Synehubova ruskí vojaci okolo 13.15 h miestneho času zasiahli kaviareň a obchod s potravinami, kde sa v tej chvíli nachádzali civilisti.

Kyjev 5. októbra (TASR) — Najmenej 48 ľudí zahynulo vo štvrtok v dôsledku ostreľovania obce Hroza ležiacej v Charkovskej oblasti ruskými silami. Na platforme Telegram o tom podľa BBC informovali šéf tamojšej vojenskej správy Oleh Synehubov a ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj.

Podľa Synehubova ruskí vojaci okolo 13.15 h miestneho času zasiahli kaviareň a obchod s potravinami, kde sa v tej chvíli nachádzali civilisti.

Z trosiek sa zatiaľ podarilo vytiahnuť telá 48 mŕtvych ľudí vrátane šesťročného chlapca. Ďalších šesť osôb utrpelo zranenia.



Raketový útok na obec Hroza označil Zelenskyj, ktorý je vo štvrtok v španielskej Granade na summite Európskeho politického spoločenstva, za "brutálny ruský zločin" a "premyslený teroristický čin".

"Ruský teror treba zastaviť. Každý, kto pomáha Rusku obchádzať sankcie, je zločinec. Každý, kto ešte podporuje Rusko, podporuje zlo. Rusko potrebuje tento a podobné teroristické útoky len na jednu vec: aby sa jeho genocídna agresia stala novou normou pre celý svet. A ďakujem každému lídrovi, každému národu, ktorý nás podporuje pri ochrane životov," napísal Zelenskyj na Telegrame.