Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Pri operácii proti mafii zatkli viacero ľudí so stykmi na Gambinovcov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Údajne bolo zadržaných 19 ľudí vrátane starostu jedného mestečka pri Palerme, obvineného z uzavretia tajnej dohody s mafiou.

Rím 17. júla (TASR) - Mnohých členov z prostredia organizovaného zločinu, prepojených na newyorský obávaný klan Gambinovcov, zatkla v sicílskom Palerme talianska polícia v rámci operácie proti mafii.

Podľa agentúry DPA polícia v stredu uviedla, že v rámci operácie zameranej na tú zložku hlavnej sicílskej mafie Cosa Nostra, ktorá ovláda palermskú štvrť Passo di Rogano, uskutočnila "viacero" zatknutí.

Styky zatknutých osôb s klanom Gambinovcov polícia viac nerozviedla, operáciu však nazvala Nová spojitosť.

Podľa tlačovej agentúry ANSA bolo zadržaných 19 ľudí vrátane starostu jedného mestečka pri Palerme, obvineného z uzavretia tajnej dohody s mafiou.

Polícia uviedla, že v rámci vyšetrovania sa zamerala na jednu z rodín Cosy Nostry - klan Inzerillovcov, ktorý Sicíliu opustil v 80. rokoch, keď prehral vojnu o vplyv s neskorším lídrom tejto hlavnej zločineckej organizácie Totom Riinom.

Inzerillovci utiekli do Spojených štátov, ale podľa talianskej polície sa na začiatku roku 2000 vrátili a po zmierení sa so svojimi bývalými konkurentmi v trestnej činnosti pokračovali.

Počas policajnej operácie skonfiškovali tiež predpokladané mafiánske aktíva vo výške tri milióny eur.