Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Pri nehode prímestského vlaku neďaleko Madridu za zranilo 39 ľudí

Na snímke vľavo prímestská vlaková súprava, ktorá narazila do koľajového zarážadla na železničnej stanici v španielskom meste Alcala de Henares 22. decembra 2017. Foto: TASR/AP

K incidentu došlo o 15.37 h SEČ, keď prímestský vlak v stanici vrazil do zarážadla na konci slepej koľaje.

Madrid 22. decembra (TASR) - Dvoch vážne zranených si v piatok vyžiadala nehoda vlaku v španielskom meste Alcalá de Henares ležiacom asi 40 kilometrov východne od Madridu. Zranenia utrpelo 39 ľudí, pričom stav 11 z nich je stredne ťažký. Ostatní utrpeli podliatiny a niektorí i šok, spresnila agentúra AP s odvolaním sa na španielske lekárske zdroje.

K incidentu došlo o 15.37 h SEČ, keď prímestský vlak v stanici vrazil do zarážadla na konci slepej koľaje. Železničná spoločnosť RENFE oznámila, že príčiny nehody prešetruje, vlak ale v tom čase nešiel vysokou rýchlosťou.

Doprava na trati nebola prerušená, ale niektoré vlaky mali v dôsledku nehody meškanie.

Zdravotníci odvážajú zranenú pasažierku po havárii prímestského vlaku v španielskom meste Alcala de Henares 22. decembra 2017.
Foto: TASR/AP


Podobná nehoda sa odohrala v júli v Barcelone, kde vlak v stanici tiež narazil do zarážadla. Ľahko zranených bolo 50 ľudí. K inej nehode došlo v novembri, keď sa na podmáčanej trati medzi Málagou a Sevillou vykoľajil osobný vlak a zranenia utrpelo 27 ľudí.