Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri bitke vo väznici v Južnej Karolíne zahynulo sedem odsúdených

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP Photo

Násilnosti vypukli v nedeľu o 19.15 h miestneho času v Leeovom nápravnom zariadení pri meste Bishopville, pričom poriadok vo väzení sa podarilo obnoviť až 02.55 h miestneho času.

Washington 16. apríla (TASR) - Sedem väzňov zahynulo a ďalších 17 utrpelo zranenia pri bitke, ktorá vypukla v nápravnom zariadení s maximálnym stupňom stráženia v americkom štáte Južná Karolína. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

Násilnosti vypukli v nedeľu o 19.15 h miestneho času (v pondelok 01.15 h SELČ) v Leeovom nápravnom zariadení pri meste Bishopville, pričom poriadok vo väzení sa podarilo obnoviť až 02.55 h miestneho času, teda po takmer ôsmich hodinách, uvádza sa vo vyhlásení väzenskej stráže v Južnej Karolíne.

"Do incidentu sa zapojili viacerí väzni v troch ubytovacích blokoch," napísali na Twitteri príslušníci väzenskej stráže s tým, že nikto z ich kolegov neutrpel zranenia, ani nie je nezvestný.

V Leeovom nápravnom zariadení pre mužov sa v súčasnosti nachádza 1500 väzňov, ktorí sú pokladaní za obzvlášť nebezpečných páchateľov.