Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Premiér Sunak sa ospravedlnil priaznivcom tenisiek Adidas Samba

Britský premiér Rishi Sunak čaká na rwandského prezidenta Paula Kagameho na prahu Downing Street 10 v Londýne v utorok 9. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Britský časopis GQ uviedol, že premiér v úsilí prezentovať sa ako mladý a idúci s dobou zruinoval tieto tenisky pre každého.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Londýn 11. apríla (TASR) - Britský premiér Rishi Sunak sa ospravedlnil priaznivcom tenisiek Adidas Samba po tom, ako bol kritizovaný za zničenie dôveryhodnosti tohto modelu obuvi. TASR sa odvoláva na webové stránky stanice Sky News a denníka The Guardian.

Sunak v nich bol zachytený na fotografiách v sídle britského premiéra na londýnskej Downing Street vo farebnej kombinácii sivá, biela a čierna. Okrem toho mal oblečenú bielu košeľu, nohavice vo farbe námornícka modrá a čierne ponožky.

Britský časopis GQ uviedol, že premiér v úsilí prezentovať sa ako mladý a idúci s dobou zruinoval tieto tenisky pre každého. Mnohí používatelia sociálnych sietí uviedli, že svoju obuv predajú cez internet.

Premiér sa komunite priaznivcov Adidas Samba ospravedlnil. "Na svoju obranu by som však uviedol, že tenisky Adidas vrátane (modelu) Samba a ďalších nosím v skutočnosti mnoho, mnoho rokov," povedal. Dodal, že prvé mu pred mnohými rokmi dal jeho brat ako vianočný darček. "Som dlhodobým priaznivcom," podotkol.

Model Samba je podľa firmy Adidas "legendárna topánka s bohatou históriou". Bola vytvorená v roku 1949 pre futbalistov a umožňovala im trénovať na tvrdom, zľadovatenom povrchu.