Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pre vydávanie falošných lekárskych potvrdení migrantom zatkli 10 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Falošné lekárske potvrdenia mali migrantom umožniť vycestovať na grécku pevninu alebo zostať na Samose z dôvodu ďalších lekárskych vyšetrení.

Atény 19. júla (TASR) - V tábore pre migrantov na gréckom ostrove Samos zatkli lekára, dvoch zdravotníkov a tlmočníka, ktorí sú podozriví z vydávania lekárskych potvrdení o neexistujúcich zdravotných problémoch, vďaka ktorým sa migranti mali vyhnúť deportáciám. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

Podozrivým hrozí vznesenie obvinení z podvodu, prijímania úplatkov, i porušenia pracovných zásad a členstva v zločineckej organizácii. Falošné lekárske potvrdenia mali migrantom umožniť vycestovať na grécku pevninu alebo zostať na Samose z dôvodu ďalších lekárskych vyšetrení. Ich vystavovatelia za ne údajne poberali 300 - 500 eur.

V súvislosti s týmto prípadom zatkli aj piatich ďalších lekárov a jedného migranta, obvinených zo spolupáchateľstva pri machináciách. Prípad po zatknutiach začal vyšetrovať policajný úrad pre medzinárodné záležitosti v Solúne.