Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Poľská premiérka: Moje vystúpenie v Auschwitzi bolo zle pochopené

Na snímke poľská premiérka Beata Szydlová. Foto: TASR/AP

Poľská premiérka Beata Szydlová na internetovej stránke wPolytice uviedla, že slová o migrácii počas jej vystúpenia boli vytrhnuté z kontextu.

Varšava 19. júna (TASR) - Poľská premiérka Beata Szydlová dnes uviedla, že jej vystúpenie na minulotýždňovej pietnej akcii v niekdajšom nacistickom vyhladzovacom tábore Auschwitz-Birkenau nesúviselo s utečencami, ako sa mnohí domnievajú, napísala agentúra AP.

Poľská premiérka na internetovej stránke wPolytice uviedla, že slová o migrácii počas jej vystúpenia boli vytrhnuté z kontextu.

Beata Szydlová minulý týždeň počas spomienkového zhromaždenia v niekdajšom nacistickom vyhladzovacom tábore Auschwitz-Birkenau uviedla, že v súčasných nepokojných časoch je Auschwitz-Birkenau veľkým ponaučením a "treba urobiť všetko pre ochranu bezpečnosti a života svojich občanov".

Szydlovej slová mnohí pochopili ako obhajobu stanoviska jej konzervatívnej vlády, ktorá nesúhlasí s relokáciou utečencov podľa kľúča, ktorý určila Európska únia.

Takýto postoj tiež podnietil Európsku komisiu na začatie právneho konania proti Poľsku, Českej republike a Maďarsku kvôli neplneniu si záväzkov, týkajúcich sa prerozdeľovania utečencov.