Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Polícia zadržala gamblera, ktorý si sedem dní nevšimol mŕtvu matku

Ilustračné foto Foto: TASR/ Henrich Mišovič

Tridsaťpäťročný podozrivý, opravár klimatizácií, často nechodil domov, pretože bol závislý na hraní videohier v internetových kaviarňach do neskorej noci.

Tchaj-pej 28. augusta (TASR) - Taiwanská polícia zadržala muža pre podozrenie z neúmyselného zabitia svojej chorej matky. O tom, že zomrela v jeho byte, údajne zistil až na siedmy deň od jej úmrtia, uviedli dnes miestne médiá.

Telo 53-ročnej ženy našla v byte jej syna manželka obvineného, ktorá zavolala políciu. Telo už bolo v štádiu rozkladu, informoval hongkonský bulvárny denník Apple Daily.

Podľa miestnych úradov matka zadržaného trpela nervovou poruchou a cukrovkou, a bola pripútaná na lôžko.

Tridsaťpäťročný podozrivý, opravár klimatizácií, často nechodil domov, pretože bol závislý na hraní videohier v internetových kaviarňach do neskorej noci. Polícia sa ho rozhodla zadržať ho po tom, ako nevedel odpovedať na základné otázky o stave jeho matky a o spôsobe starostlivosti o ňu.

Ak muža uznajú vinným z neúmyselného zabitia v dôsledku hrubého zanedbania starostlivosti, vo väzení by si mal odsedieť najmenej sedem rokov. Manželku obvineného nebudú trestne stíhať, nakoľko preukázala, že pomáhala so starostlivosťou o svoju svokru.