Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Polícia začala vyšetrovať príčinu vzniku požiaru v Notre-Dame

Na snímke pohľad do interiéru Katedrály Notre-Dame po požiari 16. apríla 2019 v Paríži. Foto: TASR/AP

Požiar, ktorý vypukol 15. apríla, zničil strechu budovy, ako aj štíhlu vežu nad krížením lodí, ktorá sa zrútila do vnútrajška chrámu.

Paríž 25. apríla (TASR) - Parížski policajti a ďalší experti začali vo štvrtok v katedrále Notre-Dame vyšetrovanie, ktoré má odhaliť, čo viedlo k minulotýždňovému požiaru, ktorý značne poškodil budovu chrámu. Informovala o tom agentúra AP.

V budove katedrály začali pátranie po príčinách rozsiahleho požiaru tímy z troch rôznych policajných jednotiek. Polícia vykonala predbežnú obhliadku katedrály už minulý týždeň, avšak v tom čase ešte nebolo možné miesto dôkladne preskúmať. Museli totiž počkať dovtedy, pokým nebude zabezpečená a stabilizovaná kostra budovy.

Podľa oficiálnych zdrojov požiar zrejme spôsobil elektrický skrat v jednom z dočasných výťahov zabudovaných do lešenia, ktoré používali robotníci počas rekonštrukčných prác na katedrále.

Požiar, ktorý vypukol 15. apríla, zničil strechu budovy, ako aj štíhlu vežu nad krížením lodí, ktorá sa zrútila do vnútrajška chrámu.

Notre-Dame otvoria pre verejnosť pravdepodobne najskôr o päť až šesť rokov.