Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Francúzsky policajt, ktorý sa vymenil za rukojemníkov, zomrel

Na archívnej snímke z marca 2013 je francúzsky policajt Arnaud Beltrame. Štyridsaťpäťročný francúzsky policajt, ktorý sa vymenil za rukojemníkov v juhofrancúzskom meste Trebes, podľahol svojim zraneniam. Pri streľbe v supermarkete, kde ozbrojený muž zadržiaval niekoľko ľudí, bol Beltrame vážne zranený.eroristické útoky, ktoré sa v piatok odohrali v departmáne Aude na juhu Francúzska, si tak vyžiadali štyri obete na životoch a viac ako desať zranených. Páchateľa útoku, 25-ročného Redouana Lakdima, polícia pri zásahu elitného komanda zastrelila. Foto: TASR/AP

Teroristické útoky, ktoré sa v piatok odohrali v departmáne Aude na juhu Francúzska, si tak vyžiadali štyri obete na životoch a viac ako desať zranených.

Paríž 24. marca (TASR) - Francúzsky policajt, ktorého čin v piatok pomohol ukončiť rukojemnícku drámu v juhofrancúzskom meste Trebes, v sobotu podľahol svojim zraneniam.



Prostredníctvom svojho konta na sociálnej sieti Twitter to v sobotu oznámil francúzsky minister vnútra Gérard Collomb.

Konanie 45-ročného podplukovníka Arnauda Beltrama, ktorý sa vymenil za jedného z rukojemníkov zadržiavaných islamistickým ozbrojencom, vo svojich vyhláseniach vysoko vyzdvihovali všetci najvyšší predstavitelia krajiny - prezident Emmanuel Macron ho označil za hrdinu.

Pri streľbe v supermarkete, kde ozbrojený muž zadržiaval niekoľko ľudí, bol Beltrame vážne zranený.

Teroristické útoky, ktoré sa v piatok odohrali v departmáne Aude na juhu Francúzska, si tak vyžiadali štyri obete na životoch a viac ako desať zranených.

Páchateľa útoku, 25-ročného Redouana Lakdima, polícia pri zásahu elitného komanda zastrelila.

Collomb v piatok na tlačovej konferencii uviedol, že Lakdim konal sám. Spresnil, že páchateľ mal 25 rokov a žil v Carcassonne. Tajnými službami bol sledovaný už od roku 2013. V roku 2016 bol väznený za menej závažnú trestnú činnosť - podľa francúzskych médií išlo o obchodovanie s drogami.