Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

ZNEUŽILA TRAGÉDIU: Podvodníčka tvrdila, že prežila požiar

Dym stúpa z horiacej 27-poschodovej výškovej obytnej budovy Grenfell Tower vo štvrti Kensington v západnej časti britskej metropoly Londýn 14. júna 2017, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Úrady uviedli, že mohla získať až v prepočte zhruba 229.108 eur, keby ju nechytili.

Londýn 7. apríla (TASR) - Sudca v Londýne odsúdil v piatok podvodníčku Joyce Msokeriovú na štyri a pol roka väzenia za to, že vystupovala ako osoba, čo prežila ničivý požiar v londýnskej výškovej obytnej budove Grenfell Tower z júna 2017, aby tak získala peniaze a dary.

Msokeriová (47) nepravdivo tvrdila, že jej manžel a švagriná zahynuli v požiari v západnom Londýne, keď prišlo o život 71 ľudí. Žena pritom v skutočnosti žila niekoľko kilometrov od miesta tragédie a nebola vydatá, informovala tlačová agentúra AP.

Žena získala ako dar približne 19.000 libier (v prepočte zhruba 21.765 eur) v hotovosti a v podobe tovaru, vrátane elektroniky či kabeliek, ale aj výdavkov za hotel. Úrady uviedli, že mohla získať až vyše 200.000 libier (v prepočte zhruba 229.108 eur), keby ju nechytili.

Sudca Michael Grieve ostro Msokeriovú skritizoval a vyhlásil, že jej "chamtivosť" pri zneužívaní tragédie "bola nenásytná".

Príbeh ženy sa začal rúcať, keď nebola schopná uviesť číslo svojho údajného bytu vo vežiaku Grenfell Tower.

Za rýchle šírenie plameňov v osudnú júnovú noc v Grenfell Tower mohlo podľa odborníkov horľavé vonkajšie obloženie budovy.