Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Podozrivý z vraždy Villavicencia zomrel vo vyšetrovacej väzbe

Ženu so zakrvavenou tvárou odprevádzajú po tom, čo bol zastrelený ekvádorský prezidentský kandidát Fernando Villavicencio v ekvádorskom hlavnom meste Quito v stredu 9. augusta 2023. Foto: TASR/AP

K útoku na Villavicencia došlo v noci na štvrtok, keď sa počas predvolebnej kampane v ekvádorskom hlavnom meste Quito chystal nasadnúť do auta.

Quito 10. augusta (TASR) - Muž podozrivý zo zastrelenia ekvádorského prezidentského kandidáta Fernanda Villavicencia zomrel vo vyšetrovacej väzbe na následky zranení, ktoré utrpel pri prestrelke s políciou počas zatýkania. Vo štvrtok to uviedla ekvádorská generálna prokuratúra. TASR správu prevzala z agentúry DPA a denníka The Guardian.



K útoku na Villavicencia došlo v noci na štvrtok, keď sa počas predvolebnej kampane v ekvádorskom hlavnom meste Quito chystal nasadnúť do auta. Vtom z davu vystúpil muž a strelil mu do hlavy, uviedol jeden z členov Villavicenciovho tímu. Pri útoku utrpelo zranenia ďalších deväť osôb vrátane kandidáta na poslanca a dvoch policajtov.

Päťdesiatdeväťročný novinár Villavicencio bol jedným z ôsmich prezidentských kandidátov vo voľbách, ktoré sú naplánované na 20. augusta. V minulosti bol tiež členom ekvádorského Národného zhromaždenia. Villavicencio bol známy aj ako bojovník proti korupcii, najmä počas vlády ekvádorského exprezidenta Rafaela Correu v rokoch 2007–2017.

"Uisťujem vás, že tento zločin nezostane nepotrestaný. (Skupiny) organizovaného zločinu už zašli priďaleko, ale spravodlivosť ich dobehne," napísal na sociálnej sieti X ekvádroský prezident Guillermo Lasso. Dodal, že v tejto súvislosti pozval vysokopostavených predstaviteľov štátnej bezpečnosti na naliehavé stretnutie.