Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Podozrivý z vraždy policajnej psychologičky nešiel na detektor lži

Podozrivý, ktorý už bol trestaný, vyhlásil, že mladú ženu zaškrtil, pretože odmietla s ním sexuálny styk.

Budapešť 19. júla (TASR) – Podozrivého z vraždy policajnej psychologičky v Pécsi 26-ročného Lászlóa P. dnes na rozdiel od pôvodných zámerov nepodrobili vyšetreniu na detektore lži, napísal regionálny denník Dunántúli Napló odvolávajúc sa na nemenované zdroje. Podľa denníka polícia hľadá v súvislosti s vraždou ďalšieho muža.

Ako uviedol dnes maďarský denník Magyar Nemzet, vyšetrenie na detektore lži je potrebné preto, že podozrivý sa síce priznal k činu, jeho výpoveď však obsahuje pre políciu nedôveryhodné detaily.

Jeden zo svedkov totiž uviedol, že v čase vraždy videl odchádzať z miesta činu čierne vozidlo, v ktorom mohol byť spolupáchateľ, pričom podozrivý uviedol, že skutok spáchal sám a o aute vôbec nehovoril.

Podľa Dunántúli napló sa zdá byť čoraz pravdepodobnejšie, že polícia pátra po ďalšom páchateľovi.

Mestský súd v Pécsi v stredu rozhodol o vzatí podozrivého z vraždy policajnej psychologičky 26-ročného Lászlóa P. do vyšetrovacej väzby. László P. sa polícii pri sedemhodinovom vypočúvaní priznal k vražde a povedal, že v čase tohto činu bol pod vplyvom drog a alkoholu. Podozrivý, ktorý už bol trestaný, vyhlásil, že mladú ženu zaškrtil, pretože odmietla s ním sexuálny styk. Povedal, že ju oslovil neďaleko jej bytu, potom išli spolu smerom k autobusovej zastávke a rozprávali sa. Tvrdil, že vraždu spáchal sám a nemal žiadnych kumpánov.

Policajnú psychologičku Kati Bándyovú zaškrtili a podľa nepotvrdených informácií aj znásilnili. Telo nezvestnej našiel minulú stredu medzi kríkmi v mestskej časti Ledina okoloidúci. Polícia minulý utorok zverejnila pátranie po 25-ročnej nezvestnej, ktorá odišla v noci zo soboty (7. júla) na nedeľu (8. júla) sama pešo z miestnej pivárne, kde oslavovala s partiou kamarátov narodeniny. Domov však nedorazila.