Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

VIDEO: ZRÚTILA SA POSCHODOVÁ BUDOVA: Hlásia mŕtveho a 9 nezvestných

Hasiči zachraňujú ženu z rúin sedemposchodovej budove po kolapse v brazílskom meste Fortaleza 15. októbra 2019. Foto: TASR/AP

Veliteľ miestneho hasičského zboru Cleyton Bezerra informoval, že nezvestných je deväť osôb, nebolo však jasné, či sú zasypané, alebo sa len zatiaľ nedokázali skontaktovať s príbuznými a priateľmi.

Rio de Janeiro 15. októbra (TASR) - Prinajmenšom jeden človek v utorok zahynul a niekoľko ďalších zostalo uväznených pod sutinami po zrútení sedemposchodovej budovy v brazílskom meste Fortaleza. Tlačová agentúra AP to uviedla s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

Veliteľ miestneho hasičského zboru Cleyton Bezerra informoval, že nezvestných je deväť osôb, nebolo však jasné, či sú zasypané, alebo sa len zatiaľ nedokázali skontaktovať s príbuznými a priateľmi. Niektorí ľudia, ktorí uviazli v troskách, komunikovali s rodinnými príslušníkmi prostredníctvom mobilných telefónov.



Hasiči pátrajú po preživších v sedemposchodovej budove po kolapse v brazílskom meste Fortaleza 15. októbra 2019.
Foto: TASR/AP


Na mieste udalosti našli osem živých osôb a telo neidentifikovanej obete. Bezerra ako vedúci zásahu hovoril o "zložitej situácii" vzhľadom na hrozbu, že sa zrútia zostávajúce časti budovy. Hovorca hasičského zboru Romario Fernandes zase uviedol, že odstraňovanie trosiek zrejme potrvá niekoľko dní.



Hasiči pátrajú po preživších v sedemposchodovej budove po kolapse v brazílskom meste Fortaleza 15. októbra 2019.
Foto: TASR/AP


Príčina zrútenia budovy nebola bezprostredne jasná. Budova sa nachádzala v jednej z bohatších štvrtí Fortalezy, približne tri kilometre od pláže Iracema, ktorá patrí medzi hlavné turistické lákadlá v tomto veľkomeste na severovýchode Brazílie.