Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pistorius prepustený na kauciu chce opäť trénovať

Oscar Pistorius Foto: TASR/AP

Podľa podmienok udelenia kaucie musí Pistorius odovzdať svoj pas, vyhýbať sa svojmu domu, kde sa incident odohral, i všetkým svedkom.

Johannesburg 25. februára (TASR) - Oscar Pistorius v pondelok informoval juhoafrický súd, že počas svojho prepustenia na kauciu plánuje opäť pokračovať v atletickom tréningu. Svetoznámy atlét s amputovanými končatinami a účastník londýnskej olympiády čelí obvineniu z úkladnej vraždy svojej 29-ročnej priateľky Reevy Steenkampovej.

Hovorkyňa olympijského bežca pre agentúru AP uviedla, že Pistorius nemá momentálne v pláne vrátiť sa hneď na súťažné ovály, pretože čaká na výsledky súdu. "Teraz absolútne nemyslí na súťaženie. Momentálne má veľmi smutnú náladu a vôbec sa teraz nekoncentruje na šport," reagovala hovorkyňa Janine Hillsová.


Kaucia 113.000 amerických dolárov


Hlavný sudca Desmond Nair stanovil výšku kaucie na jeden milión juhoafrických randov (113.000 amerických dolárov) a termín ďalšieho pojednávania o vine a treste stanovil na 4. júna. Pistorius musel zaplatiť 11.300 dolárov v hotovosti a dokázať, že má zvyšné peniaze k dispozícii.

Podľa podmienok udelenia kaucie musí Pistorius odovzdať svoj pas, vyhýbať sa svojmu domu, kde sa incident odohral, i všetkým svedkom. Juhoafrický atlét musí taktiež odovzdať svoje zbrane, nesmie piť alkohol a na policajnej stanici sa musí hlásiť dvakrát týždenne.

Pistoriusov dlhoročný tréner Ampie Louw sa zatiaľ k tréningovému procesu svojho zverenca nevyjadril. "Je to jeho želanie, aby mohol pokračovať v tréningu," povedal James Smalberger, zastupujúci komisár. "Chceme tréningový program od jeho trénera, aby sme mali prehľad o jeho pohybe. Nemá síce zákaz vychádzania, ale musíme mať informácie o jeho pohybe. Dohodli sme sa na voľnom čase počas normálneho dňa a večer očakávame, že bude doma."