Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Domorodci zlynčovali Kanaďana podozrivého z vraždy váženej šamanky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia sa začala prípadom oboch vrážd zaoberať po tom, ako v miestnych médiách začalo kolovať video nakrútené na mobilný telefón.

Lima 23. apríla (TASR) - Dav domorodých obyvateľov zabil v amazonskom dažďovom pralese Kanaďana upodozrievaného z usmrtenia rešpektovanej šamanky, informovala v pondelok agentúra AP.

Sebastiana Woodroffea, ktorý odcestoval do Peru študovať halucinogénnu medicínu, napadli a zlynčovali obyvatelia po smrti 81-ročnej Olivie Arevalovej, bylinkárky a liečiteľky z indiánskeho kmeňa Shipibo-Konibo v severovýchodnom Peru, oznámila v nedeľu peruánska generálna prokurátora.

Liečiteľka zomrela na následky dvoch strelných poranení, napísal v tejto súvislosti server dailymail.co.uk.

Incident sa stal vo štvrtok v domorodej komunite v dedine Victoria Gracia.

Úrady medzičasom stiahli predchádzajúce podozrenie, podľa ktorého bol 41-ročný Woodroffe hlavným obvineným v prípade šamankinej smrti.

Polícia sa začala prípadom oboch vrážd zaoberať po tom, ako v miestnych médiách začalo kolovať video nakrútené na mobilný telefón. Zachytili pravdepodobne Woodroffea prosiaceho o milosrdenstvo, ktorého vláčia medzi domami v dedine.

Jeho telo sa našlo v pralese v neoznačenom hrobe približne kilometer od Arevalovej domu, ktoré bolo zároveň liečiteľským strediskom. Polícia predpokladá, že Woodroffe bol Arevalovej pacientom a študentom.