Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Pátranie po podozrivom z utorňajšej streľby pokračuje

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Bezpečnostné zložky začali pátraciu akciu v štvrti Neudorf v Štrasburgu na základe podozrenia, že 29-ročný údajný útočník Chérif Chekatt by sa mohol skrývať v jednej z neďalekých budov.

Štrasburg 13. decembra (TASR) - Francúzska polícia vo štvrtok uskutočnila intenzívnu pátraciu operáciu v štrasburskej mestskej časti Neudorf, kde naposledy videli muža podozrivého z útoku strelnou zbraňou pri miestnych vianočných trhoch. Informáciu priniesla agentúra AP. Pátranie po strelcovi je zatiaľ neúspešné.

Bezpečnostné zložky vrátane elitných jednotiek začali pátraciu akciu v štvrti Neudorf ležiacej v južnej časti Štrasburgu na základe podozrenia, že 29-ročný údajný útočník Chérif Chekatt by sa mohol skrývať v jednej z neďalekých budov.

Operáciu podľa príslušníka polície, ktorý nemohol byť menovaný, spustili na základe informácii o osobe, ktorá sa pohybovala v záhradách. Chekatt vyrastal práve v štvrti Neudorf, ktorá leží južne od centra mesta.

Francúzsky minister vnútra Christophe Castaner povedal, že operácia mala vyvrátiť pochybnosti, čo však podľa jeho slov neznamená, že podozrivý v tejto oblasti naozaj bol. Od útoku sa uskutočnilo už niekoľko podobných policajných akcií.

Chekatt údajne počas streľby pri vianočných trhoch kričal arabskú frázu "Alláhu akbar" (Boh je najväčší). Úrady povedali, že bol tiež zranený po tom, ako bezpečnostné zložky opätovali paľbu, a z miesta ušiel taxíkom.

Po podozrivom mužovi v Štrasburgu pátra vyše 700 príslušníkov bezpečnostných zložiek a francúzska vláda rozmiestnila ďalších 1800 vojakov, aby posilnili hliadky na uliciach a v okolí miest dôležitých udalostí.

Hovorca francúzskej vlády Benjamin Griveaux povedal, že úrady sa sústredia na to, aby podozrivého zatkli čo najskôr - živého či mŕtveho - a ukončili pátranie. Griveaux zároveň vyzval účastníkov protestov tzv. žltých viest, aby najbližší víkend nevychádzali do ulíc.