Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Okno z helikoptéry zranilo chlapca na školskom dvore

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počas pristávania helikoptéry na americkej leteckej základni Futenma bolo ľahšie zranené jedno z približne 50 detí, ktoré sa nachádzali na dvore neďalekej školy.

Tokio 13. decembra (TASR) - Okenný rám, ktorý v stredu odpadol z americkej vojenskej helikoptéry, zranil chlapca na japonskom ostrove Okinava, čo vystupňovalo protiamerické nálady medzi tamojším obyvateľstvom. Informovala o tom agentúra AP.

Úrady japonského mesta Ginowan uviedli, že kovový okenný rám odpadol z transportného vrtuľníka typu CH-53. Počas pristávania helikoptéry na americkej leteckej základni Futenma bolo ľahšie zranené jedno z približne 50 detí, ktoré sa nachádzali na dvore neďalekej školy.

Išlo o chlapca, ktorého zasiahli kamienky odrazené pri dopade okenného rámu.

K podobnému incidentu došlo na Okinave už minulý týždeň, keď odpadnutá súčiastka z americkej helikoptéry skončila na streche materskej školy. Pri nehode nebol nikto zranený.

Vojenská základňa USA v husto osídlenej oblasti Okinavy je zdrojom protiamerických nálad a vyvoláva aj obavy z možného ohrozenia bezpečnosti miestneho obyvateľstva. Jej plánovaná relokácia v rámci ostrova sa stále odkladá, keďže mnoho tamojších obyvateľov žiada o jej presunutie mimo Okinavy.