Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Novú Kaledóniu zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 7,0

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Americká meteorologická služba vydala varovanie pre ostrovy Vanuatu, Fidži a Nová Kaledónia, ktoré mohli zasiahnuť vlny o 0,3 metra vyššie, ako je bežná hladina prílivu.

Nouméa 31. marca (TASR) - Zemetrasenie s magnitúdou 7,0 zasiahlo vo štvrtok o 16.44 h miestneho času Novú Kaledóniu. Spojené štáty v tejto súvislosti vydali pre niektoré tichomorské ostrovy varovanie pred vlnami cunami, no neskôr ho odvolali. TASR správu prevzala od agentúr AFP a Reuters.

Geologická služba Spojených štátov (USGS) informovala, že ohnisko zemetrasenia sa nachádzalo 279 kilometrov južne od mesta Tadine v hĺbke desať kilometrov.

Americká meteorologická služba vydala varovanie pre ostrovy Vanuatu, Fidži a Nová Kaledónia, ktoré mohli zasiahnuť vlny o 0,3 metra vyššie, ako je bežná hladina prílivu. Neskôr však toto varovanie zrušila. "Vzhľadom na umiestnenie, hĺbku a magnitúdu zemetrasenia aktuálne nehrozí Novej Kaledónii riziko vĺn cunami," vyhlásili miestne orgány, no zároveň vyzvali miestnych obyvateľov na ostražitosť.