Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Letisko v Hamburgu ráno obnoví prevádzku po výpadku elektriny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Náhly výpadok elektrickej energie postihol hamburské letisko v nedeľu približne o 10.00 h SELČ, v dôsledku čoho na ňom zrušili najmenej do konca dňa všetky prílety a odlety.

Hamburg 4. júna (TASR) - Lety na medzinárodné letisko v nemeckom Hamburgu a odlety z neho v pondelok obnovili po náhlom výpadku elektrického prúdu, ktorý si vynútil zatvorenie letiska počas väčšiny nedele.

Tlačové agentúry DPA a AP informovali, že v pondelok o 06.30 h SELČ pristálo v Hamburgu lietadlo z tureckého mesta Antalya, čím sa prevádzka na letisku znova začala.

Avšak predstavitelia letiska upozornili, že určité narušenie letovej prevádzky bude pokračovať, pričom zrušených je desať z 214 príletov a 23 z rovnakého počtu odletov, ktoré boli plánované. Predstavitelia odporúčajú pasažierom, aby sa skontaktovali priamo s leteckými spoločnosťami a informovali sa u nich o svojich letoch.

V nedeľu museli pre výpadok elektriny zrušiť odlety a prílety od 10.00 h. Výpadok spôsobil skrat v hlavnom systéme napájania letiska. Toto piate najväčšie letisko Nemecka odhaduje, že situácia nepriaznivo zasiahla vyše 30.000 pasažierov.

Mnohí cestujúci sa v nedeľu vrátili domov alebo sa ubytovali v hoteloch, keď už bolo jasné, že ich odlety sa neuskutočnia.

Nemecký Červený kríž následne rozmiestnil v termináli lôžka, keďže tam trávilo noc približne 90 ľudí.

"Všetko prebehlo naozaj veľmi pokojne a musíme povedať, že hostia boli skutočne veľmi chápaví," dodala hovorkyňa letiska.

Každý rok využije letisko v Hamburgu viac ako 17 miliónov cestujúcich, ako vyplýva z údajov samotného letiska. V obvyklý deň sa tam uskutoční 200 štartov a pristátí.