Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Nemecká novinárka Tekkalová získala Cenu za slobodu tlače

Na archívnej snímke z 24. mája 2023 novinárka, vojnová dopisovateľka a aktivistka za ľudské práva Düzen Tekkalová sa usmieva na charitatívnej akcii v Düsseldorfe. Foto: TASR/AP

Tekkalová je spoluzakladateľkou iniciatívy Hawar.help, ktorá podporuje diskriminované a prenasledované ženy, deti a menšiny.

Berlín 25. apríla (TASR) - Tohtoročnú Cenu za slobodu tlače udelili nemeckí vydavatelia novinárke, vojnovej dopisovateľke a aktivistke za ľudské práva Düzen Tekkalovej TASR prevzala informácie zo štvrtkovej správy tlačovej agentúry DPA.

Mediálne združenie slobodnej tlače (MVFP) odovzdá nemeckej novinárke cenu na ceremónii 6. júna v Berlíne, uviedla organizácia.

Cena je poctou "odvážnej, inteligentnej a neúnavnej oddanosti" Tekkalovej pre slobodu tlače, rôznorodosť názorov a pluralitnú spoločnosť, uviedlo MVFP.

Tekkalová je spoluzakladateľkou iniciatívy Hawar.help, ktorá podporuje diskriminované a prenasledované ženy, deti a menšiny. Pracovala aj pre nemecké noviny vrátane Die Welt a Die Zeit.

V minulosti túto cenu získalo aj Investigatívne centrum Jána Kuciaka, pomenované po zavraždenom slovenskom novinárovi, a turecký novinár Can Dündar.