Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Nájdené dojča v Nemecku je bábätko, ktoré uniesli v Česku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Podľa ČT 24 polícia pracuje na troch možných verziách únosu, ktoré zahŕňajú únos v rámci komunity i obstaranie si dieťaťa.

Praha 11. júla (TASR) - Rodina uneseného českého bábätka i polícia už majú istotu, že dojča objavené v Nemecku je skutočne trojtýždňová Michala Janatová, informoval dnes Český rozhlas.

Uviedol, že jej vydanie do Česka úrady ešte riešia. Je to však už mimo kompetencie polície, medzištátne vydanie dieťaťa vybavujú úradníci z odboru starostlivosti o dieťa.

Televízia ČT24 spresnila, že česká sociálna pracovníčka musí dieťa prevziať v nemeckej nemocnici a za asistencie polície ho dopraviť nazad do Česka k jeho matke. Citovala policajného riaditeľa v Ústí nad Labem Vladimíra Danyluka, ktorý potvrdil, že dievčatko je skutočne Michala Janatová.

Dievčatko uniesli minulý týždeň v stredu v Trmiciach u Ústí nad Labem pred očami matky priamo z kočíka. Páchatelia s ním odišli na aute smerom k Drážďanom.

Podľa ČT 24 polícia pracuje na troch možných verziách únosu, ktoré zahŕňajú únos v rámci komunity i obstaranie si dieťaťa. Vedúci vyšetrovacieho tímu Pavel Záhumenský vyvrátil špekulácie, že mohlo ísť o pomstu za obchodné aktivity otca dieťaťa. Televízia uviedla, že nedávno nastúpil na výkon trestu do českého väzenia.