Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Na Sziget festivale zadržali zahraničných dílerov drog

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Policajti sa po ostrove pohybujú elektricky poháňanými dopravnými prostriedkami a na bicykloch. Tento rok im pomôžu aj policajti z Francúzska.

Budapešť 9. augusta (TASR) - Maďarskí kriminalisti odhalili a zadržali v stredu večer šiestich zahraničných občanov, ktorí na budapeštianskom Sziget festivale prechovávali či predávali drogy. Informovala o tom agentúra MTI s odvolaním sa na správu Budapeštianskeho veliteľstva polície (BRFK).

Policajti najskôr zistili, že traja Taliani prechovávajú 114 podozrivých tabletiek rôznej farby, pričom pri sebe mali väčšie množstvá hotovosti vo forintoch i v cudzej mene. Vypočuli ich ako podozrivých z prechovávania drog.

Kriminalisti potom odhalili a zadržali ďalších dvoch Talianov a jednu ženu z Uzbekistanu, ktorí ponúkali a predávali návštevníkom hudobného festivalu drogy. Policajti im zhabali vyše 100 tabletiek a 16 igelitových vrecúšok s bielym a hnedým práškom.

BRFK v stredu avizovalo, že festival, ktorý na Starobudínskom ostrove potrvá do stredy 15. augusta, bude zabezpečovať denne 300 policajtov.

Policajti sa po ostrove pohybujú elektricky poháňanými dopravnými prostriedkami a na bicykloch. Tento rok im pomôžu aj policajti z Francúzska. Viacerí príslušníci polície dozerajú na dodržiavanie poriadku a zákonnosti v civile.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach