Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Na letisku v Toronte sa na zemi zrazili dve lietadlá

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Do stojaceho boeingu narazilo lietadlo aerolínií Sunwing, ktoré v tom čase odťahovalo od brány vozidlo firmy, ktorá pre letisko zabezpečuje pozemné manipulačné služby.

Toronto 6. januára (TASR) - Desiatky pasažierov museli v piatok evakuovať z lietadla na Pearsonovom medzinárodnom letisku v kanadskom Toronte po zrážke s ďalším, prázdnym lietadlom, pri ktorej vznikol menší požiar. Oznámil to prevádzkovateľ letiska.

Hasičská a záchranná služba reagovali podľa oznámenia na zrážku medzi strojmi leteckých spoločností Sunwing a WestJet, ku ktorej došlo večer miestneho času, informuje agentúra Reuters.

Spoločnosť Westjet uviedla, že dostala nepotvrdené správy o "menších zraneniach", avšak všetkých 168 pasažierov a šesť členov posádky na palube jej lietadla je v bezpečí.

Jej stroj Boeing 737-800 práve dorazil do Toronta z mexického letoviska Cancún a čakal, kým bude môcť pokračovať k výstupnej bráne.

Do stojaceho boeingu narazilo lietadlo aerolínií Sunwing, ktoré v tom čase odťahovalo od brány vozidlo firmy, ktorá pre letisko zabezpečuje pozemné manipulačné služby. Spoločnosť Sunwing oznámila, že na palube jej lietadla neboli žiadni cestujúci ani členovia posádky.

Kanadský úrad pre bezpečnosť dopravy avizoval vyšetrovanie prípadu.