Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Muž a žena z Mexika prepravovali v kočíku časti ľudských tiel

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Polícia začala podozrivých sledovať po tom, čo záznamy hovorov ukázali, že boli v kontakte s tromi nezvestnými ženami.

Mexiko 9. októbra (TASR) - Muž a žena, ktorých mexické úrady zadržali, keď v detskom kočíku prepravovali časti rozštvrtených ľudských tiel, sú pravdepodobne zodpovední za smrť až 20 žien. Informovala o tom v utorok agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie mexickej prokuratúry.

Pár zadržala polícia minulý týždeň v štáte Mexiko, ktorý sa rozprestiera na západe a severe rovnomennej mexickej metropoly.

Generálny prokurátor štátu Mexiko Alejandro Gómez povedal, že muž, ktorého meno úrady nezverejnili, sa priznal k 20 vraždám, pričom však vedel uviesť mená len desiatich zo svojich obetí.

Gómez pre rozhlasovú stanicu Radio Formula uviedol, že muž je na svoje činy hrdý a pravdepodobne trpí nejakou osobnostnou poruchou a bol nahnevaný na svoju matku a bývalú priateľku.

"Pripadalo mi desivé, že tento človek sa zmienil o desiatich prípadoch, ktoré podrobne pozná, uviedol mená svojich obetí, aj to, čo mali oblečené. Mal som pocit, že je s tým, čo urobil, spokojný," povedal Gómez.

Mužova spoločníčka mu pravdepodobne pomáhala s lákaním obetí, avšak v celom prípade zohrávala zrejme len druhoradú úlohu. Polícia začala podozrivých sledovať po tom, čo záznamy hovorov ukázali, že boli v kontakte s tromi nezvestnými ženami.

Dvojicu policajti zadržali minulý štvrtok, keď opúšťala dom a v detskom kočíku, ktorý pár tlačil, sa našli igelitové tašky s časťami rozštvrtených tiel. Ďalšie časti ľudských tiel sa našli na pozemku domu, z ktorého dvojica vyšla, ako aj v ďalších dvoch nehnuteľnostiach.