Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Moskvou dosadený policajný náčelník v Mariupole prežil pokus o atentát

Stavební robotníci čistia zvyšnú časť zničenej budovy divadla, aby ju mohli použiť pri výstavbe nového divadla v Ruskom okupovanom juhoukrajinskom prístavnom meste Mariupol v utorok 21. marca 2023. Foto: TASR/AP

Moskvou dosadené orgány na okupovaných územiach Ukrajiny pravidelne hlásia sabotážne útoky, z ktorých následne obviňujú Kyjev.

Moskva 27. marca (TASR) - Náčelník polície v Ruskom okupovanom ukrajinskom meste Mariupol prežil v pondelok pokus o atentát, ktorý bol spáchaný pomocou nálože nastraženej v jeho aute. S odvolaním sa na ruské štátne médiá o tom informovala agentúra AFP.

Doplnila, že k výbuchu nálože došlo v okamihu, keď sa policajný náčelník Michail Moskvin nachádzal niekoľko metrov od auta. Moskvin bol pri explózii ľahko zranený. Jeho zranenia si preto nevyžiadali hospitalizáciu, informuje TASR.

Legitímne zvolený - proukrajinský - primátor mesta Mariupol Vadym Bojčenko podľa britskej stanice BBC uviedol, že za výbuchom auta stojí "mariupolský odboj". Potvrdil, že vybuchlo auto jedného z "najvyšších vojenských veliteľov".

Moskvou dosadené orgány na okupovaných územiach Ukrajiny pravidelne hlásia sabotážne útoky, z ktorých následne obviňujú Kyjev.

Rusko prezentuje Mariupol, ktorý obsadila po ničivých bojoch vlani na jar, ako relatívne bezpečné mesto. Ruský prezident Vladimir Putin tam nedávno prišiel na vopred neohlásenú návštevu.