Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Výbuchy v továrni na pyrotechniku si v Mexiku vyžiadali 24 mŕtvych

Na snímke miestni obyvatelia prehľadávajú miesta po výbuchoch v mexickej továrni na zábavnú pyrotechniku 5. júla 2018 v priemyselnej zóne mesta Tultepec. Foto: TASR/AP

Nešťastie sa stalo v priemyselnej zóne mesta Tultepec, ktoré je strediskom produkcie pyrotechniky v krajine a nachádza sa v metropolitnej oblasti hlavného mesta.

Tultepec 6. júla (TASR) - Najmenej 24 osôb prišlo vo štvrtok o život a 49 ďalších sa zranilo pri sérii výbuchov v mexickej továrni na zábavnú pyrotechniku na predmestí hlavného mesta. S odvolaním sa na oznámenie regionálnej vlády o tom informovala agentúra AP.

Nešťastie sa stalo v priemyselnej zóne mesta Tultepec, ktoré je strediskom produkcie pyrotechniky v krajine a nachádza sa v metropolitnej oblasti hlavného mesta.

Medzi mŕtvymi sú aj príslušníci polície a hasičského zboru, ktorí prišli o život po tom, ako ich po príchode na miesto zasiahli ďalšie výbuchy.

Na mieste zasahovali hasiči, policajti a záchranári, napísal na Twitteri guvernér štátu Mexiko Alfredo Del Mazo.

Na televíznych záberoch bolo vidno, ako celé okolie továrne pokryli po výbuchoch trosky a z objektu vychádzal hustý dym.

Záchranári zareagovali na správu o prvom výbuchu a zamierili na miesto. Nasledovalo niekoľko ďalších explózií.

Armáda okolie továrne uzavrela. Tlakové vlny po výbuchoch poškodili aj okolité budovy.

Ako dodala agentúra DPA, podobné incidenty nie sú v často improvizovaných výrobných dielňach, skladoch ši trhoch v Tultepecu ojedinelými.

Koncom roku 2016 zahynulo pri výbuchu na trhovisku s pyrotechnikou viac ako 40 ľudí. Začiatkom júna prišlo pri podobnom incidente v miestnom sklade o život sedem ľudí.