Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Vo väznici v Mexiku sa pobili gangy: Výsledok je najmenej 13 obetí

Väznica, ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Do konfliktu medzi členmi dvoch znepriatelených gangov v severomexickom štáte Nuevo León sa postupne zapojilo v utorok okolo 250 väzňov.

Mexiko 11. októbra (TASR) - Najmenej 13 ľudí prišlo o život pri zrážkach vo väzenskom zariadení Cadereya v severomexickom štáte Nuevo León. Ďalších 25 väzňov utrpelo zranenia, osem z nich ťažké, informovali dnes svetové agentúry dnes s odvolaním sa na tamojšie oficiálne zdroje.

Do konfliktu medzi členmi dvoch znepriatelených gangov sa postupne zapojilo v utorok okolo 250 väzňov. Následne ho ukončil zásah policajných zložiek, ktorí dostali situáciu vo väznici pod kontrolu.

Ako uviedol hovorca bezpečnostných zložiek Aldo Fasci, až výsledky súdnych pitiev obetí ukážu, koľko väzňov zomrelo pri zrážkach a koľko v dôsledku zásahu polície. Jeden z mužov zákona utrpel v stretoch bodné zranenie v hrudnej oblasti.

V Mexiku nie sú krvavé zrážky vo väzenských zariadeniach zriedkavosťou. Iba v tomto roku zomrelo pri dvoch najväčších - vo februári v Monterrey a v júli v Acapulcu - celkove 77 ľudí.