Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

FOTO: Medzinárodné letisko v Nepále uzavreli po nehode lietadla

Boeing 737 so 139 osobami na palube, ktorý sa pripravoval na štart, skončil na trávnatej ploche zhruba 30 metrov od konca vzletovej dráhy. Foto: TASR/AP

Boeing 737 so 139 osobami na palube, ktorý sa pripravoval na štart, skončil na trávnatej ploche zhruba 30 metrov od konca vzletovej dráhy.

Káthmandu 20. apríla (TASR) - Jediné medzinárodné letisko v Nepále museli uzavrieť po tom, ako tam zišlo z dráhy lietadlo malajzijských aerolínií. Informovala o tom v piatok agentúra AP.



Boeing 737 so 139 osobami na palube, ktorý sa pripravoval na štart, skončil na trávnatej ploche zhruba 30 metrov od konca vzletovej dráhy. Incident zo štvrtka večera sa zaobišiel bez zranení.

Letiskový dôstojník kontroluje osobné lietadlo Malindo Air.
Foto: TASR/AP


Medzinárodné letisko Tribhuvan v Káthmandu po udalosti zrušilo všetky lety a začalo s odťahovaním lietadla. Letisko bolo uzavreté aj v piatok dopoludnia miestneho času a nebolo jasné, kedy obnoví svoju prevádzku.

Boeing patril malajzijskej leteckej spoločnosti Malindo Air, ktorá zabezpečuje pravidelnú linku na trase Kuala Lumpur-Káthmandu.

V marci havaroval na rovnakom letisku počas pristávacieho manévru stroj bangladéšskej spoločnosti US-Bangla Airlines. Táto nehoda si vyžiadala 51 životov.