Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Námestník šéfa bieloruskej diplomacie je v Pchjongjangu, hlási KĽDR

Severokórejčania sa klaňajú pred sochami zosnulých severokórejských vodcov Kim Ir-sena a Kim Čong-ila v Pchjongjangu 15. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Šestakovov príchod do metropoly KĽDR hlásila severokórejská štátna tlačová agentúra KCNA.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Soul 17. apríla (TASR) - Námestník bieloruského ministra zahraničných vecí Javhen Šestakov pricestoval v stredu do severokórejského Pchjongjangu, uviedli severokórejské štátne média. TASR o tom informuje podľa agentúry Jonhap.

Šestakovov príchod do metropoly KĽDR hlásila severokórejská štátna tlačová agentúra KCNA. Podrobnosti však neuviedla. Severná Kórea sa v tomto období usiluje prehĺbiť svoje vzťahy s Ruskom a návšteva bieloruského predstaviteľa by mohla mať za cieľ spevniť väzby medzi týmito tromi krajinami, konštatuje Jonhap.

Bielorusko je najbližším spojencom Ruska a dlhodobo podporuje inváziu Ruska na Ukrajinu. Severná Kórea údajne dodala Rusku zbrane na použitie vo vojne na Ukrajine a Moskva jej poskytuje pomoc v oblasti zbrojného programu. Lukašenko vlani v septembri počas stretnutia s Putinom navrhol trojstrannú spoluprácu medzi Moskvou, Minskom a Pchjongjangom, pripomína Jonhap.