Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Spolupráca krajín V4 je témou letnej univerzity Nadácie Századvég

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Účastníci letnej univerzity si budú môcť vypočuť prednášky o hospodárskej úlohe skupiny krajín V4, o migrácii, o budúcnosti starého kontinentu aj o možnostiach ďalšieho zlepšenia spolupráce krajín V4.

Budapešť 9. júla (TASR) - Spolupráca krajín Vyšehradskej štvorky (V4) je témou letnej univerzity maďarskej Nadácie Századvég, ktorá sa v pondelok začala s podporou Medzinárodného vyšehradského fondu.

Ako vo vysielaní prvého programu verejnoprávnej maďarskej televízie M1 uviedol najvyšší predstaviteľ nadácie Zsolt Barthel-Rúzsa, účastníci letnej univerzity si budú môcť vypočuť prednášky o hospodárskej úlohe skupiny krajín V4, o migrácii i o budúcnosti starého kontinentu, ako aj o možnostiach ďalšieho zlepšenia spolupráce krajín V4 - SR, ČR, Maďarska a Poľska.

Medzi prednášajúcimi, ktorých si mohli vypočuť účastníci v prvý deň letnej univerzity, mali podľa tlačovej agentúry MTI patriť i šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó, hovorca maďarskej vlády Zoltán Kovács, ako aj zástupcovia ďalších zainteresovaných štátov vrátane predstaviteľa Nadácie Antona Tunegu nesúcej meno popraveného slovenského účastníka protikomunistického odboja.